Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Jennifer

Jennifer worstelde op jonge leeftijd al met haar lichaamsbeeld en ontwikkelde door de jaren heen de eetstoornis boulimia.

Als klein meisje voelde ze zich onzeker. Ze vergeleek zichzelf met anderen op school en voelde zich minderwaardig. Ze wilde zo graag ergens bij horen, maar voelde zich een buitenbeentje, een einzelgänger. Gepest worden hielp daar zeker niet bij.

Ze wist niet hoe ze om moest gaan met al deze gevoelens en zocht daardoor controle in eten. Tijdens de schoolperiode heerste er vooral emotioneel eetgedrag. Pas op latere leeftijd heeft zij boulimia ontwikkeld.

Spiraal
Na een hulpverleningstraject van twee jaar kreeg ze een terugval. Deze keer meer een vorm van bigorexia in combinatie met sporadische episodes van boulimia. Ze dacht dat ze in de behandeling alles had ‘opgelost’, maar elke keer opnieuw belandde ze in dezelfde spiraal. Ze zocht de oplossing in de controle in eten, in plaats van het achterhalen van de onderliggende problemen die ze jarenlang had onderdrukt.

Keerpunt
Tot het moment waarop ze wist: ‘dit kan zo niet langer’ en ze hulp is gaan zoeken op een dieper niveau. Ze kwam in aanraking met transformatiecoaching, een vorm van therapie waarin ze aan de slag ging met de diepgewortelde overtuigingen  als: ‘ik ben niet goed genoeg’ en ‘ik ben het niet waard’. Dat heeft haar leven drastisch veranderd. 

Jennifer leidt inmiddels een gelukkig, eetstoornisvrij leven en helpt als zelfstandig ervaringsdeskundige en transformatiecoach anderen daar ook te komen.

Woonplaats: Nijmegen

Elke keer opnieuw belandde ik in dezelfde spiraal omdat ik de oplossing zocht in de controle in eten, in plaats van het achterhalen van de onderliggende problemen die ik jarenlang had onderdrukt.

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?