Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Sophie

Een aantal jaren geleden zag het leven van Sophie er heel anders uit dan nu. Ze had anorexia nervosa.

Door een opeenstapeling van onder andere een negatief zelfbeeld, een aantal ingrijpende gebeurtenissen en zorgen om dierbaren viel ze in de val van de eetstoornis. Het was alsof de eetstoornis riep: ‘kom maar, hier ben je veilig’. 

Al snel belandde ze in een neerwaartse spiraal en ze dacht controle te halen uit niet eten en afvallen. Niet eten was makkelijker dan haar werkelijke emoties onder ogen te komen. Jarenlang was haar zelfwaardering gekoppeld aan het getal op de weegschaal en aan het aantal calorieën dat ze dagelijks at. 

Herstel
Haar herstel was een zoektocht naar zichzelf, maar ook naar de juiste hulpverlening. Uiteindelijk heeft ze, onder andere door de hulp van ervaringsdeskundigen, anorexia een hele tijd geleden achter zich kunnen laten. 

Sophie heeft heel bewust ervaren wat struikelblokken en krachtbronnen waren tijdens haar herstel. Deze ervaring, gekoppeld aan theorie, zet ze nu in om anderen te inspireren en handvatten te geven.

Achtergrond
Sophie is gecertificeerd coach en heeft een educatieve achtergrond op onder andere het gebied van pedagogiek, organisatiepsychologie en NLP. Naast herstelbegeleider werkt ze op een mbo school als teamdeskundige.

Woonplaats: Hengelo

Ervaringsdeskundige Sophie vertelt over anorexia.

Vertrouwen, zelfacceptatie en (zelf) compassie zijn thema’s die in mijn herstel een belangrijke rol hebben gespeeld.

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?