Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Hidde

Hidde is trans man, wat inhoudt dat hij is geboren met vrouwelijke kenmerken. Ongeveer zes jaar geleden werd het hem duidelijk dat dát hetgeen was waar hij al jarenlang mee worstelde.

Hij werd onzeker door zijn lichaamskenmerken die door de maatschappij als vrouwelijk werden gezien, zoals borsten, bredere billen en heupen. Ook zijn stem was vroeger vrouwelijker, hoger.

Door veel met mensen in gesprek te gaan en andere voorbeelden te zien, viel bij Hidde het kwartje dat hij trans is en dat hij zich fijner zou voelen met mannelijke lichamelijke kenmerken. Zo is hij bij de genderpoli terechtgekomen en is hij hormonen gaan gebruiken. Daardoor veranderde er veel in zijn lichaam. “Het was alsof ik steeds meer in mijn eigen lichaam belandde, het voelt voor mij als thuiskomen.”

Het was alsof ik steeds meer in mijn eigen lichaam belandde, het voelt voor mij als thuiskomen.

In zijn ervaringsles gaat Hidde open het gesprek aan met leerlingen en mogen zij alle vragen stellen die ze hebben. Zo hoopt hij genderdiversiteit bespreekbaar te maken en de inclusiviteit op scholen te vergroten.

Woonplaats: Alkmaar

Ervaringsdeskundige Hidde vertelt over genderdiversiteit.

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?