Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Jules

Jules was vijftien jaar toen hij uit de kast kwam als transgender. Waar zijn ouders hem vanaf het begin af aan steunden in dit proces, voelde hij zich op school het buitenbeentje.

Niet verrassend dus dat de beginfase van zijn transitie een lastige periode was voor Jules. Hij voelde zich somber, depressief en bracht vele bezoekjes aan de psycholoog. Op school werd hij niet geaccepteerd en voelde hij zich eenzaam. “De jongens op school voldeden aan de ‘standaard’ mannelijke kenmerken, en ik niet. Dat is pijnlijk als je midden in je pubertijd zit”. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat hij met burn-out klachten thuis kwam te zitten.

Totdat hij zijn passie voor theater ontdekt en van de theateropleiding naar het conservatorium ging. Niet alleen de liefde voor theater bloeide op, ook de liefde voor zichzelf keerde langzaam weer terug. Met fijne mensen om zich heen, leerde Jules zichzelf steeds beter kennen. “Als je uit de kast komt als transgender, moet je je hele identiteit opnieuw uitvogelen. Binnen de theaterwereld voelde ik me vrij om mezelf te kunnen zijn”.

In zijn ervaringslessen vertelt Jules zijn verhaal. Hoe is zijn zoektocht naar zijn identiteit verlopen, waar liep hij tegenaan, hoe is zijn transitie verlopen en hoe gaat het nu? Maar nog liever gaat hij met de jongeren in gesprek. 

Woonplaats: Arnhem

Ervaringsdeskundige en transgender Jules vertelt over genderdiversiteit.

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?