Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Veelgestelde vragen

Misschien heb je nog vragen over de inhoud van de ervaringslessen of over praktische zaken. 
Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen. 

Voor scholen

Een ervaringsles duurt tussen de 60 en 90 minuten, flexibel aan te passen op het rooster van de school.

Elke aanvraag zien wij als maatwerk zodat het goed aansluit bij de wensen van de school, de leerlingen en de expertise van de ervaringsdeskundige. Laat bij het invullen van de aanvraag zo gedetailleerd mogelijk weten wat de wensen en behoeften zijn, dan geven wij z.s.m. een prijsindicatie.

Iedere ervaringsdeskundige geeft idealiter maximaal 4 ervaringslessen per dag. Uiteraard is het mogelijk om met meerdere ervaringsdeskundigen te komen. Op aanvraag is er veel mogelijk, graag spelen wij flexibel in op de wens van de school.

Wij vragen altijd of er een docent bij de ervaringsles aanwezig kan zijn. De docent neemt niet deel aan de les, maar observeert vanuit achterin de klas. Dit zodat er altijd iemand op school op de hoogte is van wat er speelt bij de leerlingen.

Het aanvragen van een ervaringsles kan op ieder moment! Is jullie themaweek over 14 dagen? Dan kijken we samen of het nog mogelijk is gastlessen in te plannen. Des te eerder een school gastlessen aanvraagt, des te meer mogelijkheden er zijn.

Het is aan jou hoeveel thema’s je op een dag wil aanbieden. Zodra jij je aanvraag indient, gaan wij aan de slag om dit te realiseren. Op aanvraag is er veel mogelijk, graag spelen wij flexibel in op de wens van de school.

Voor ervaringsdeskundigen

We zijn actief op scholen door heel Nederland. Je bepaalt zelf hoe ver je wil reizen voor een opdracht.

Via het aanvraagformulier op onze website kun je je aanmelden. Na het invullen van het formulier nemen wij contact met je op en plannen we een (digitale) afspraak in. In dit gesprek wordt duidelijk wat de werkwijze van Eliho is, en hoe jij als ZZP’er hier een rol in kunt krijgen. Na een positief gesprek, vraag jij zelf een VOG aan. Een VOG is een Verklaring Omtrent Gedrag en die heb je nodig om in het onderwijs aan de slag te gaan. Deze aanvraag kost €41,35 en doe je bij de gemeente. Hoe je dit precies moet doen, lees je hierVervolgens wordt er een pagina voor je aangemaakt op de website van Eliho, zodat je vindbaar bent voor scholen. Je bent klaar om aan de slag te gaan!

Ja, je moet een kvk-inschrijving hebben om via Eliho aan de slag te gaan. Eliho is namelijk niet jouw opdracht- of werkgever, maar een bemiddelingsbureau. De school zal uiteindelijk jouw factuur betalen, en heeft dus een kvk-nummer nodig dat op jouw naam geregistreerd staat. 

Zodra de opdracht bevestigd wordt, komt er een zogenaamde Overeenkomst Van Opdracht onder te liggen. Daarin staat globaal wie de opdrachtgever en -nemer is, en wat je samen overeen bent gekomen.

Jij bepaalt je eigen uurtarief. Dat is een vast bedrag per klokuur waar scholen rekening mee kunnen houden voordat ze jou boeken. De school betaalt alleen voor de gewerkte lesuren. Eventuele voorbereidingsuren zitten bij het uurtarief inbegrepen. Ook pauzes zijn voor eigen rekening. Reisuren worden niet vergoed, maar kilometerkosten mogen wel apart op de factuur vermeld worden (€0,21 cent p/km). Na uitvoering van de opdracht stuur je je factuur naar ons. Wij zorgen vervolgens dat jouw factuur bij de school terecht komt. Uiteraard ontvang je een kopie van deze mail aan de school ter bevestiging.

De Overeenkomst Van Opdracht is een juridisch document dat bij bevestiging automatisch onder de opdracht komt te liggen. Hij is dus zowel voor jou als de school bedoeld. Je kunt hem downloaden en lezen.

Om verwarring te voorkomen is het fijn dat prijsafspraken en planning via Eliho verlopen. Inhoudelijk overleg kan eventueel rechtstreeks met de school gedaan worden.

Er mag na afronding van de opdracht geen enkele vorm van contact plaatsvinden met de leerlingen. Wanneer je het gevoel krijgt dat een leerling nazorg nodig heeft of niet lekker in zijn vel zit, maak je hier melding van bij de contactpersoon van de school. Er mogen vanzelfsprekend geen (contact)gegevens van de leerlingen verzameld worden. 

Vragen?

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op met Manon van Maurik. Samen verkennen we de wensen en mogelijkheden.

📩 manon@eliho.nl
📞 +31 683388875

Blijf op de hoogte​

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ervaringslessen, activiteiten en bijzondere ervaringsverhalen? Laat je mailadres achter en ik neem je mee in alle ontwikkelingen van Eliho.

   

  CONTACT

  Eliho
  E-mail: info@eliho.nl
  Tel: +31 683388875

  ×

  Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

  × Hoe kan ik je helpen?