Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Olivia

Olivia werkt als ervaringsdeskundige en psycholoog. Vanaf haar 13e kampte zij met eetproblemen wat uiteindelijk resulteerde in anorexia en boulimia. De middelbareschooltijd was een belangrijke factor in de ontwikkeling hiervan.

Vanaf de 1e klas begon Olivia meer te focussen op haar uiterlijk en haar lichaam. “Ik had altijd het idee dat ik alleen gewaardeerd werd als ik er perfect uit zou zien.” Dun zijn hoorde hier volgens haar ook bij, daardoor kreeg zij een ongezonde relatie met eten. Dit wisselde zich af in twee maanden extreem weinig eten en daarna twee maanden weer normaal leven. Niemand had het daarom echt door.

Online shaming
In diezelfde periode werd er ook een ondergoed foto van Olivia rondgestuurd. Niet alleen de school, maar ook de hele stad leek deze foto te hebben. Vriendinnen lieten haar links liggen en Olivia koos ervoor om in een andere stad opnieuw te beginnen. 

“Weinig eten gaf mij het gevoel van controle in deze hectische tijd. En als je steeds slanker wordt krijg je in het begin ook veel complimenten. Dat vond ik heel fijn na de gebeurtenissen die ik had mee gemaakt.” Rond haar 20ste werd het steeds extremer en werden de eetregels strenger, zij ontwikkelde toen anorexia en later boulimia. 

Hulp voor anderen
Nu helpt Olivia jongeren en volwassenen die kampen met eetproblematiek en andere psychische problemen. Dit doet ze omdat ze dat zelf erg gemist heeft in die tijd, “maar ook omdat ik nog veel over mezelf kan leren door met hen te praten.” Daarnaast zit Olivia in het kernteam K-EET Gelderland, om de zorg rondom eetstoornissen te verbeteren. 

Woonplaats: Arnhem

Ervaringsdeskundige Olivia vertelt in haar les over anorexia en boulimia.

Weinig eten gaf mij het gevoel van controle in deze hectische tijd.

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?