Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Peter

Bij Peter is pas aan het einde van zijn basisschoolperiode dyslexie geconstateerd. Met veel creativiteit bleef zijn achterstand in taal en spelling echter lang onopgemerkt. Tot e cito-toets, waar de ernst van zijn achterstand zichtbaar werd.

Peter heeft een inspirerend verhaal van over hoe hij de strijd met dyslexie heeft omgezet in een bron van motivatie en doorzettingsvermogen. Inmiddels is hij general manager van zijn eigen bedrijf, maar zijn weg naar succes was verre van eenvoudig.

Op jonge leeftijd ontdekte Peter dat lezen en schrijven voor hem een enorme uitdaging was. Terwijl zijn klasgenoten moeiteloos door boeken bladerden, leek elke pagina voor hem een onoverkomelijke hindernis. Deze strijd met dyslexie veroorzaakte niet alleen vertraging in zijn leerproces, maar bracht ook veel frustratie en gevoelens van isolatie met zich mee.

Doorzetten
Gelukkig stond Peter er niet alleen voor. Zijn ouders zagen zijn potentieel en boden hem de nodige steun en aanmoediging. Dankzij hun geduld en inzet begon Peter te begrijpen dat dyslexie geen beperking hoefde te zijn voor succes, maar eerder een uitdaging die overwonnen kon worden met de juiste strategieën en vastberadenheid.

Tijdens zijn middelbare schooltijd werd de druk om te presteren groter, maar Peter koos ervoor om te vechten in plaats van op te geven. Hij ontwikkelde strategieën om zijn lees- en schrijfvaardigheden te verbeteren, vroeg om hulp wanneer dat nodig was, en vond manieren om zijn sterke punten te benutten. Deze ervaringen hebben hem geleerd dat falen geen teken van zwakte is, maar een kans om te groeien en sterker terug te komen. Dit bracht hem van de mavo naar de universiteit.

Spreker
Vandaag de dag inspireert Peter anderen door zijn verhaal te delen. Hij laat zien dat doorzettingsvermogen, hard werken, en zelfvertrouwen de sleutels zijn tot succes, ongeacht de obstakels die je tegenkomt. Hij hoopt dat zijn verhaal scholieren aanmoedigt om nooit op te geven en altijd te blijven geloven in hun eigen capaciteiten.

Woonplaats: Breda

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?