Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Roby

Als kind is Roby gevlucht uit Irak en opgegroeid in Nederland. Hij heeft zich vaak moeten aanpassen en is zichzelf daardoor geregeld verloren. Uitdagingen wie hij denkt te moeten zijn, wie hij wil zijn en wie hij gewoon is. 

De eerste maanden in Nederland brachten ze door in een AZC in Zeewolde. Uit Irak gevlucht door de Golfoorlog en via Syrië, Turkije en Rusland in Nederland beland. Het was duidelijk, er was geen weg meer terug. Gelukkig dacht Nederland daar net zo over en kregen ze na een aantal maanden de kans om naar een eerste echte woning te verhuizen.

Zijn ouders kozen voor ’s-Gravenpolder. Een dorp in Zeeland met nog geen 5000 inwoners. Roby heeft pas later ‘waarom eigenlijk ’s-Gravenpolder? gevraagd. Ondanks dat het lastig was om te aarden, was met name zijn vader overtuigd van de keuze. ’s-Gravenpolder was een plek waar ze niet de kans zouden krijgen om het zichelf er makkelijk vanaf te maken. Ze werden gedwongen op te gaan in de Nederlandse cultuur, de taal en gebruiken. Een plek waar zijn broers en hij het meeste uit hun opleiding konden halen.

Zijn vader is inmiddels drie jaar geleden overleden, maar hij is hem nog elke dag dankbaar voor die beslissing. Niet alleen omdat ze alle drie op hun poten terecht zijn gekomen. Veel meer nog omdat hij Roby elke dag inspireert om keuzes te maken voor het collectief en niet alleen aan zichzelf te denken.

Woonplaats: Amsterdam

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?