Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Abel

Geboren en opgegroeid in Irak, zag Abel zijn leven ingrijpend veranderen toen de oorlog in 2015 uitbrak. In een poging te overleven in een klimaat van toenemend geweld en onzekerheid, namen zijn ouders de moeilijke beslissing om hem naar een veiligere plek te sturen.

Op veertienjarige leeftijd begon Abel zijn reis naar Nederland, zonder te weten wat de toekomst zou brengen. In zeven jaar van onzekerheid en wachten ontdekte Abel zijn interesse in talen. Hij beheerst niet alleen de Nederlandse taal, maar heeft ook als vrijwilliger getolkt voor mensen die de taal niet spreken. Daarnaast gaf hij basaal Nederlands aan andere jongeren, omdat hij het essentieel vindt dat zij niet afhankelijk blijven.

Abel ontving het Harderwijks Jeugdlintje in 2021, werd vertegenwoordiger van de Harderwijkse jongeren en werkte een jaar als ambtenaar trainee in Harderwijk. Momenteel studeert Abel aan Windesheim voor ‘lerarenopleiding Nederlands 2e graad’ en geeft hij als stagiair Nederlands in Elburg.

Ervaringen
Abel is niet alleen een ervaringsdeskundige, maar ook een gepassioneerde spreker. Met zijn ervaringen als vluchteling, zijn strijd om te integreren in een nieuwe cultuur en zijn reis van onzekerheid naar stabiliteit biedt hij een uniek perspectief. Hij staat klaar voor open gesprekken over vrijheid, vluchtelingenproblematiek en zijn persoonlijke reis.

Woonplaats: Harderwijk

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?