Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Mendi

Mendi is docent in het praktijkonderwijs en weet als geen ander hoe het is om ‘lastige vragen’ te krijgen van leerlingen over seksualiteit.

In het begin van haar carrière worstelde ze hier erg mee. Ze zag dat er veel meer nodig was dan de seksuele voorlichting die ze op dat moment gaf, maar hoe? En is dat wel de taak van een leerkracht? Inmiddels heeft ze behoorlijk wat expertise opgebouwd op dit gebied en wil ze dit graag delen met anderen.

Mendi geeft ervaringslessen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, op het MBO en op de lerarenopleiding. Van wensen en grenzen aangeven tot wetgeving in Nederland m.b.t relaties en seksualiteit. Mendi heeft als leerkracht veel ervaring met jongeren met LVB en nieuwkomers in NL en weet haar lessen goed aan te laten sluiten bij de doelgroep.

Jongeren met een licht verstandelijke beperking
Daarnaast geeft Mendi ook ervaringslessen aan jongeren met een licht verstandelijke beperking. Deze jongeren hebben wat meer ondersteuning nodig om een goede seksuele ontwikkeling te doorlopen en lopen meer risico op problemen op het gebied van seksuele gezondheid.

Make a Move+: dit is een programma voor jongens tussen de 14 en 21 jaar, met een licht verstandelijke beperking.

Girls talk+: dit is een programma voor meisjes tussen de 14 en 21 jaar, met een licht verstandelijke beperking.

Wijzer in liefde: seksuele voorlichting voor nieuwkomers in NL tot 30 jaar. Voor Nederlanders is praten over relaties en seksualiteit redelijk gewoon, maar voor nieuwkomers veelal allesbehalve vanzelfsprekend. Tegelijkertijd zijn ze vanuit hun positie, kwetsbaarder voor seksuele risico’s. Met Wijzer in de liefde slaat Mendi een brug tussen de verschillende culturen door aan te sluiten bij de leefwereld en behoeften van nieuwkomers.

Haar missie? Het taboe uit de weg ruimen en kinderen en jongeren beter ondersteunen in hun seksuele ontwikkeling, omdat iedereen recht heeft op gezonde, veilige en prettige relaties en seksualiteit.

Woonplaats: Nijkerk

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?