Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Francien

Herken je dat? Je ouders vragen wel: ‘hoe was je dag?’ als je thuiskomt, maar ze vergeten te vragen ‘hoe was je dag online?’. Terwijl die vraag net zo belangrijk is.

Of het nou gaat over gamen, TikTok’s maken of doelloos scrollen, iedere dag maak je online van alles mee. Leuke dingen, en soms ook minder leuke dingen. En dat 24 uur per dag. Hoe ga je daarmee om? En hoe zorg je ervoor dat je sociale contacten on-en offline in balans blijven?

Interactief
Een heel lesuur stilzitten vindt niemand leuk en Francien al helemaal niet. Daarom gaat ze samen met de klas in gesprek en gebruikt ze daarbij passende voorbeelden, opdrachten en video’s. Met een stukje inlevingsvermogen, brutaliteit en humor maakt Francien ongemakkelijke, en vaak herkenbare situaties met betrekking tot social media bespreekbaar. 

Francien is ervaringsdeskundige op het gebied van sexting en online shaming, en weet hoe het is als jouw foto ongevraagd viraal gaat. Ze geeft voorlichtingen, lezingen en schreef een boek over haar verhaal om jongeren bewust te maken van de prachtige, maar ook vernietigende kracht van social media.

Woonplaats: Utrecht

Hey Francien, ik zat vandaag in jouw social media les. Ik wilde even zeggen dat ik het echt een interessante les vond. Ik heb er echt iets van opgestoken. En ik vond de manier van presenteren ook superfijn! Dat wilde ik even aan je kwijt. Dus dankjewel!
– Lina, leerling

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?