Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Marjolein

Marjolein is zelf niet onbekend met ‘de knop helemaal aan of helemaal uit’, beperkende overtuigingen, vermijden wat ze niet wil, in plaats van nastreven wat ze wél wil, veel plannen hebben, maar niet tot actie komen van volledig onderprikkeld naar volledig overprikkeld.

Voor iemand met ADHD weegt studeren vaak nog een stukje zwaarder dan gemiddeld. Vermijden, uitstellen, afstellen of te lang moeten doorhalen om het bij te benen lijkt bijna vanzelfsprekend. De focus verdwijnt vaak volledig en soms mis je gewoon hele stukken informatie. Afleiding ligt daarbij altijd op de loer. Misschien loop je wel vast, ervaar je weinig motivatie, pieker je veel of voel je jezelf somber door al dat getob.

Als persoon met (kenmerken van) AD(H)D heb je vaak al je hele leven gehoord waar je niet zo goed in bent en wat je ‘mindere’ eigenschappen zijn. Dit heb je vaak gehoord van anderen, maar misschien nog wel vaker van jezelf.  Je weet heel goed hoe je je aan moet passen, maar het lijkt steeds maar niet te lukken. 

Andere benadering
Door de opleiding tot ADHD-coach te gaan volgen, ontdekte Marjolein een andere benaderingswijze van ADHD. Door te kijken naar wat je wél kan, te focussen op talenten, intrinsieke motivatie en helpende gedachtes.

In haar training diept ze dit verder uit. Naast een stukje theorie, reikt ze de groep praktische tools en handvatten aan. Hoe krijg je jongeren met ADHD/neurodiversiteit ‘aan’ of ‘uit’, wat motiveert hen wel en wat juist niet, welke leerstijlen en strategieën zien we veel bij de doelgroep en hoe sluit je hier op aan, en hoe voer je een gesprek met hen? Ze verzorgt een training met afwisseling van theorie, interactie/herkenning, oefenen en oefenmateriaal om mee te nemen in de klas.

Marjolein heeft HBO SPH gestudeerd en verscheidene coach en trainersopleidingen gedaan. Naast ADHD coach kun je Marjolein ook kennen van de podcast ‘Wat nou ADHD?! Waar zij samen met haar co-host de diepte in gaat over ADHD.

Woonplaats: Amsterdam

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?