Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Anna

werkt sinds een aantal jaar als coach en trainer voor mensen met volle hoofden, zoals ADHD, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Daarnaast is ze zelf ook ervaringsdeskundige.

Voor Anna was het volgen van onderwijs een uitdaging. Op de basisschool deed ze het rekenen van een klas hoger en werd er gesproken over een klas overslaan. Uiteindelijk kozen school en haar ouders om dat niet te doen, omdat ze wat onzeker overkwam. Hoewel ze cognitief goed mee kon komen, lukte het automatiseren maar niet. Anna haalde alle vakken zonder écht te leren. Met hakken over sloot haalde ze uiteindelijk haar Havo diploma, maar leren ‘hoe ze leert’ deed ze niet.

Ze kreeg op haar 19e de diagnose ADHD vanwege haar gebrek aan structuur en concentratieproblemen. Nu merkt Anna dat ze zich eigenlijk hartstikke goed kan concentreren als ze begrijpt wat je ermee kunt, ze haar creatieve gedachten kwijt kan én het haar interesse heeft. Bij haar zoon zag ze hetzelfde gedrag en om te voorkomen dat zijn rapporten straks ook vol staan met ‘er zit meer in jou dan je laat zien’ is hij onderzocht en bleek hij geen concentratieprobleem te hebben, maar een ‘onderprikkel-uitdaging’ vanwege hoogbegaafdheid.

“Je voelt je soms een bedrieger en verwacht dat je ieder moment door de mand kunt vallen als blijkt dat je iets niet kunt.”

Als je hoogbegaafd bent dan kan alleen al de stempel zorgen voor veel druk. Vanuit je omgeving en/of vanuit je zelf. Verwachtingen die je misschien wel of niet kunt waar maken of die je helemaal niet wilt waar maken. Je voelt je dom als het niet in één keer lukt. Je voelt je soms een bedrieger en verwacht dat je ieder moment door de mand kunt vallen als blijkt dat je iets niet kunt.

De ervaringslessen met Anna gaan over ontdekken wie je bent mét en zonder een label van hoogbegaafdheid. Hoe het kan dat je hoofd zo vol zit? Hoe leer jíj nou eigenlijk? En waarom heb je soms het gevoel dat je er niet helemaal bij hoort?

In haar ervaringsles zoomt Anna in op talenten, vaardigheden en energiegevers, om zo hun zelfvertrouwen en geluksgevoel een boost te geven. 

Woonplaats: Utrecht

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?