Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Francien

was vijftien jaar oud, toen ze via de webcam haar borsten liet zien aan de coolste jongen van de school. Ze maakte een screenshot en stuurde hem de foto van haar borsten via MSN, in het volste vertrouwen en de veronderstelling dat het for his eyes only’ was. Daar dacht hij helaas anders over. Niet veel later hingen haar borsten door de hele school. Een heftige ervaring waar ze veel van geleerd heeft en die ze uiteindelijk om heeft weten te draaien naar iets positiefs. Ze schreef een boek over haar verhaal en heeft het haar missie gemaakt om de kennis over seksueel grensoverschrijdend gedrag te vergroten. Dat doet ze onder andere door het geven van ervaringslessen op scholen.

“Aan het einde van de les zijn de leerlingen zich meer bewust van de vernietigende kracht van social media en zien zij slachtoffers in een ander daglicht.”

Tijdens haar ervaringsles gaat Francien in op het ontvangen van seksueel getint materiaal en welke verantwoordelijkheden dat oplevert, namelijk dat je het niet verder verspreidt, als je daarvoor geen toestemming hebt. En wat de gevolgen zijn van victim blaming. Juist het doordelen dient volgens haar ontmoedigd te worden, niet het ontdekken van de eigen seksualiteit door middel van online (gezond) seksueel gedrag.

Woonplaats: Utrecht

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?