Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Sarah

Van naaktbeelden tot een ‘onschuldig’ Tiktok-dansje of een bikinifoto: het verspreiden van beelden via sociale media met als doel iemand te ‘exposen’ kan enorme gevolgen hebben. Sarah maakte het van dichtbij mee.

“Een vriendin van me werd gechanteerd met het verspreiden van een lingeriefoto”. Sarah stapte samen met haar vriendin naar de politie, maar ze stonden al snel weer buiten. “Ze konden niets doen. Mijn vriendin had zelf in vertrouwen haar iCloud-informatie gedeeld met een goede vriendin. Ik vond het heel moeilijk dat ze niet geholpen werd.”
 
Sarah heeft zich als criminoloog gespecialiseerd in (online) seksueel overschrijdend gedrag onder (bi-culturele LHBTIQ+) jongeren, vrouwen,- en mannenemancipatie, discriminatie en racisme.
 
In haar ervaringslessen deelt Sarah haar eigen ervaringen en gaat ze met jongeren in gesprek over de taboes die boven deze thema’s hangen. Daarnaast verzorgt ze trainingen aan docenten over hoe hiermee om te gaan. Haar missie is helder: tieners, docenten, ouders, politici, hulpverleners- bewust te maken van de grote impact die exposen heeft op slachtoffers.
 
Woonplaats: Voorburg

“Empowerment begint met dialoog, kennis delen, en vooral, elkaar zien als gelijken in onze verschillen.”

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?