Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Janneke

Janneke vertelt het verhaal van een laatbloeier die door het leven is opgeslokt. Te lang dingen doen ze niet leuk vond, opgroeien met een narcistische invloed, mishandeling en de verleiding van drank en drugs leidde uiteindelijk naar een burn-out en depressie.

Zes jaar geleden begon ze met een impulsieve YouTube-video. Ze zat midden in therapie voor onder andere haar depressie en deelde in de video hoe ze zich voelde en waar ze tegenaan liep. Die video werd zo goed bekeken dat ze al snel wist: hier is behoefte aan. Mentale gezondheid bespreekbaar maken werd haar levensmissie en het liefst staat ze voor de klas om met andere jongeren in gesprek te gaan over dit complexe thema.

Zelf zocht ze hulp bij een psycholoog om met vallen en opstaan weer gezond te worden. Tijdens haar ervaringsles vertelt Janneke over deze moeilijke periode, over de aanleidingen en de nasleep. Leerlingen luisteren, stellen vragen en maken korte, activerende opdrachten.

Wat ze hoopt mee te geven? “Ik hoop jongeren te laten zien dat ik ze begrijp en echt zie. Al is het maar één persoon. En ook al kan het leven je soms uit het veld slaan: er is altijd hoop. Kijk maar naar mij!” 

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?