Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Annemiek

werd depressief op haar 15e en leerde gaandeweg hoe ze daar het beste mee om kan gaan, want: een depressie komt en gaat. “Het is moeilijk te omschrijven hoe een depressie voelt, omdat het voor iedereen anders is. Het komt het meest in de buurt van rouw of liefdesverdriet, omdat je je daar ook heel wanhopig door kan voelen. Alles voelt dan zwaarder en je hebt het gevoel dat je niks waard bent. En dat dan dagenlang, wekenlang en soms zelfs maandenlang.”

Gelukkig is Annemiek al een tijdje depressievrij en geniet ze weer van het leven. Al ziet ze nog veel onbegrip over het thema depressie voorbijkomen. Zo wordt er nog vaak gedacht dat het een gevoel is en dat het wel weer overgaat. Helaas weet Annemiek als geen ander dat het geen gevoel maar een hersenziekte is. Ze is daarom trotse ambassadrice van de ‘Hersenstichting’ en zet zich o.a. in om depressies bespreekbaar te maken. Zo staat ze regelmatig voor de klas om erover te praten.

“Ik had het zo fijn gevonden als er -toen ik vijftien was- iemand voor de klas had gestaan die open was over zijn of haar depressie. Als ik die persoon kan zijn voor anderen dan doe ik dat graag.”  Ze hoopt daarmee dat ze andere jongeren het gevoel kan geven dat je mag zijn wie je bent. En vooral dat een depressie niets is om je voor te schamen.

Annemiek biedt ook informatieavonden voor docenten en ouders om meer te weten te komen over depressies onder jongeren. “Wanneer ik voor de klas mijn verhaal vertel, is het voor ouders en docenten vaak fijn om te weten hoe ze eventuele nazorg kunnen verlenen aan hun kinderen/leerlingen”.

Algemene informatie:
Woonplaats: Amsterdam

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?