Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Nicolette

Nicolette is de moeder van Daniëlle. Daniëlle is op 21-jarige leeftijd op 26 juli in 2016 overleden aan de gevolgen van het gebruik van XTC.

Deze gebeurtenis heeft ervoor gezorgd dat Nicolette haar stichting ‘Team Daniëlle’ heeft gestart. Inmiddels is ze een graag geziene gast op scholen door heel Nederland en reist ze het hele land door met haar voorlichtingen en presentaties. Maar ook sportverenigingen, politie, justitie en andere overheidsinstanties weten haar te vinden.

Bewustwording
De voorlichtingen hebben als doel een reëel beeld van XTC te scheppen (bewustwording) bij andere jongeren.“Ze krijgen er allemaal mee te maken, dus we kunnen ze beter informeren over wat de verschillende drugs met je kunnen doen.” 

Zo bespreekt ze de effecten en werking van XTC, maar heeft ze het ook over blowen, lachgas, GHB en shisha met de leerlingen. “Ik neem tijdens mijn voorlichtingen een Drugskoffer mee. Namaak drugs speciaal bedoeld als lesmateriaal.”

Ook laat ze de leerlingen bij binnenkomst een kaartje invullen met de tekst: ‘Als ik aan xtc denk dan..’. Aan het einde van de voorlichting krijgen de leerlingen weer een kaartje die ze moeten invullen, maar dan met de tekst: ‘Als ik aan Daniëlle denk dan..’.

Andere onderwerpen die aan bod komen tijdens haar voorlichting zijn;

– Danielle, wie was zij, hoe ziet mijn gezin eruit?
– Bespreken van kaartje “als ik aan xtc denk dan”
– XTC wie, wat waar en hoe?
– Drugsdumpingen
– Feiten en fabels
– Kusje van Daan
– Diverse drugssoorten op aanvraag
– Bij vertrek een presentje welke past bij de presentatie en de leeftijd van de aanwezigen

Nicolette werkt daarnaast al ruim 32 jaar in de zorg en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking. Ook voorlichten op speciaal onderwijs is daarom een specialiteit van Nicolette. In 2020 bracht ze het boek ‘21’ uit waarin ze het verhaal van haar dochter beschrijft. 

Woonplaats: Den Haag

“Mijn dochter kwam thuis met een hoofd en hart vol. Ze was heel erg onder de indruk en heeft veel respect voor jouw missie om andere kinderen te waarschuwen. Bedankt namens een medemoeder!” 

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?