Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Mo

Toen de burgeroorlog in zijn geboorteland Ethiopië uitbrak, vluchtten Mo met zijn ouders en drie broers naar Nederland. Hij was toen 3 jaar oud, maar kan zich de reis nog goed herinneren.

Vanaf het aanmelden bij het asielzoekerscentrum tot in de rij staan voor eten, van weer moeten verhuizen tot aan nieuwe vriendjes moeten maken. Samen met zijn broers groeide hij op in het AZC in Slagharen. Daarna vertrokken ze naar Dedemsvaart. Hersi is zeer te spreken over hoe zijn familie in die gemeenschap is opgevangen. Dat alle vier de kinderen uit deze familie zo goed zijn terecht gekomen, is volgens hem te danken aan de hulp van vrienden, buren, kennissen die zijn ouders zo goed hebben geholpen. En aan de gastvrijheid van Nederlanders, voetbaltrainers en scoutingleiders. 

Spreker, comedian en presentator
Als ‘inspirerend comedian’ hebben zijn speeches, vlogs en optredens vaak een serieuze boodschap. “Ik wil laten zien dat mijn afkomst en mijn burgerschap elkaar niet in de weg hoeven te zitten.” Mo merkte dat vluchtelingen vooral negatief in het nieuws kwamen. Daarom wilde hij iets doen, een statement maken. “Ik wil mensen weer met elkaar verbinden. Ze uitnodigen om met elkaar in gesprek gaan.”

Ervaringsles
In zijn ervaringsles duikt Mo met de groep zijn verleden in. Met een goede doses humor vertelt Mo hoe het is om vluchteling te zijn, hoe het dagelijks leven in een AZC eruit ziet, en wat hem geholpen zijn weg te vinden in Nederland. Maar nog belangrijker: wat kunnen wij, met z’n allen, doen om het voor nieuwe vluchtelingen iets makkelijker te maken? 

Woonplaats: Eindhoven

“Ik wil mensen weer met elkaar verbinden. Ze uitnodigen om met elkaar in gesprek gaan.”

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?