Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Manou

Manou is herstelexpert (ervaringsdeskundige) niet-aangeboren hersenletsel en complex trauma, spreker, coach en consultant.

Ze werkte als verandermanager binnen de overheid, totdat haar leven eind 2017 plotseling tot stilstand kwam. Bij een fietsongeluk liep zij een zware hersenschudding op, waardoor zij niet meer voor zichzelf kon zorgen. In de maanden die volgden raakte ze overgevoelig voor licht en geluid en ook had ze last van extreme vermoeidheid, cognitieve problemen, paniekaanvallen en depressieve gedachten.

Toen bleek dat de klachten bleven aanhouden werd er post-commotioneel syndroom (PCS) vastgesteld. Hetgeen inhoudt dat de klachten veroorzaakt door een hersenschudding, niet vanzelf meer overgaan. In de periode 2017-2019 liep Manou nog een aantal hersenschuddingen op en werd ze meerdere keren verkeerd gediagnosticeerd. Naast dat ze het vertrouwen in de medische gezondheidszorg, haar lichaam en geest had verloren, raakte zij ook haar baan, huis en het merendeel van haar vrienden kwijt.

Regie terug
Met de ondersteuning van een GZ-psycholoog, neuro-optometrist en verschillende andere behandelaars hervond Manou haar kracht en pakte de regie over haar gezondheid en leven terug.

Manou deelt met veel passie en liefde haar verhaal om mentale gezondheid bespreekbaar te maken. Een verhaal over hoop en veerkracht. Omdat ze gelooft dat alles wat zij heeft meegemaakt, haar heeft gemaakt tot de warme, sterke en bovenal gelukkige vrouw, die ze nu is. 

Manou spreekt o.a. over: niet-aangeboren hersenletsel, stress en burn-out, depressie, angsten, verlies en rouw, misdiagnoses en onbegrip, eenzaamheid, hoogsensitiviteit, omgaan met (onzichtbaar) ziek zijn, spiritueel en narcistisch misbruik, complex trauma (PTSS) en het verlaten van een sekte.

Woonplaats: Rotterdam

“Doordat ik de diepste dalen en donkerste donkerte heb gezien, ben ik niet bang meer voor mijn mens-zijn.”

 

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?