Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Lily

Lily komt als 4-jarig meisje in het pleegzorgsysteem terecht. Door haar ervaringen met de wereld te delen, wil ze andere pleegzorgkinderen helpen.

De eerste maanden in haar nieuwe huis zijn lastig. ‘Ik had veel last van woedeaanvallen en verdriet,’ vertelt Lily. Volgens haar een direct resultaat van hechtingsangst, die ze ontwikkelt doordat haar moeder niet voor haar kon zorgen. Haar pleegzorgmoeder Tineke, pedagogisch medewerker, is bekend met hechtingsproblematiek. Ze neemt een jaar vrij van werk om volledig voor Lily te kunnen zorgen. ‘Ik vond dat heel bijzonder. Ze gaf mij het gevoel dat ik er wel toe deed en dat had ik nooit eerder gevoeld’, zegt Lily.

Boeken
Lily schreef twee boeken over pleegkind-zijn. Haar autobiografie ‘Het verborgen meisje’ (2021), waarin zij het aangrijpende, positieve verhaal vertelt over pleegzorg. En ‘De zichtbare vrouw’ (2023), waarin zij samen met andere pleegkinderen onderzoekt welke invloed het pleegkind-zijn heeft op het volwassen leven.
Wat zit er in de rugzak van een pleegkind? En wat doet dat met de identiteit? Wat zijn de latere gevolgen daarvan voor het werkzame leven en de liefde? 

Als ervaringsdeskundige spreekt zij over de rode draad die zij ontdekte. Die verband houdt met (gebrek aan) vertrouwen, afwijzing en perfectionisme. Maar ook met doorzettingsvermogen, veerkracht en zelfstandigheid.

Woonplaats: Utrecht

‘Ik voelde mij als kind ongewenst en dat gevoel is nooit helemaal weggegaan’

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?