Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Irene

In 60 minuten neemt Irene het team mee in het verhaal van diversiteit en inclusie. Ze legt uit wat beide begrippen inhouden en wat de verschillen zijn. Ze worden namelijk nogal eens door elkaar gebruikt.

Diversiteit is een gegeven; inclusie een visie en missie. Het gaat er namelijk niet om dát er verschillen zijn, maar om de manier waarop je de verschillen naast elkaar kunt laten bestaan. 

Inclusief onderwijs zou een weerspiegeling van de samenleving moeten zijn: scholieren met verschillende achtergronden, kwaliteiten, behoeften, beperkingen en problemen die met en naast elkaar onderwijs volgen. Erbij horen, meedoen, geaccepteerd en opgenomen worden in de groep/gemeenschap zijn hierbij sleutelbegrippen. Maar hoe ga je daar in de onderwijspraktijk nou mee om? 

Er zijn helpende manieren om scholieren/studenten hierin te stimuleren en te ondersteunen. En niet te vergeten: die ook de docenten en ondersteunende staf helpen. Irene geeft een aantal voorbeelden van werkvormen en aandachtspunten die bijdragen aan inclusiever onderwijs.

Irene is naast spreker, workshopleider, schrijfster ook werkzaam als persoonlijk begeleider in de GGZ. Al haar werkzaamheden staan in het teken van Mentale Gezondheid en Inclusie.

Woonplaats: Zandvoort 

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?