Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Gino

Gino kwam al vroeg in aanraking met blowen en heeft zichzelf hierin verloren. De drugs waren een uitweg om zijn mentale problemen uit de weg te gaan.

Waar hij al eerder kampte met depressiviteit, was blowen een manier om deze gedachten te verdoven. Hij ziet nu dat hij hiermee niet alleen zichzelf, maar ook de mensen om zich heen heeft geschaad. Tijdens de corona periode ging het bergafwaarts. Het isolement was slopend voor Gino, vooral mentaal. Het blowen nam in deze periode dan ook steeds heftigere vormen aan.

Herstel
Waar hij op vroege leeftijd in contact kwam met drugs is hij ook op vroege leeftijd in contact gekomen met herstel. Hij wist niet beter dan dat hij alles voor zichzelf hield en zijn gevoelens wegdrukte. In behandeling leerde hij zich juist uit te spreken en zijn gevoelens in alle vormen te ervaren. Wat een opluchting! “Ik heb opnieuw leren lopen.”

Sinds dat zijn herstel is begonnen is er een wereld voor hem opengegaan. “Buiten dat ik mijn leven weer op de rit heb kan ik nu mijzelf weer zijn. En ik kan aan de emotionele banden werken met de mensen om mij heen. Ik kan ervaren hoe het is om blij en vrolijk te zijn en ik kan en mag ervaren hoe het is om verdrietig en somber te zijn.”

Ervaringsles
Dankzij zijn herstel is Gino ook weer een opleiding begonnen: toegepaste psychologie in Utrecht. Door zijn eigen ervaring in combinatie met theoretische kennis, is zijn doel om op creatieve en vooral interactieve wijze andere jongeren te helpen. “Ik hoop vooral te laten zien dat het oké is om te praten over dingen die moeilijk zijn. Wij als jongeren kunnen ons soms heel eenzaam voelen. Maar er is voor mij een gigantische last van mijn schouders gevallen toen ik erachter kwam dat ik niet alleen ben. Dat gun ik iedereen.”

In de les neemt Gino de jongeren mee in zijn verhaal van verslaving en doormiddel van interactieve werkvormen laat hij ze zien wat je kunt doen om op een gezonde manier met mentale moeilijkheden om te gaan.

Woonplaats: Tiel

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?