Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Eliho zet ervaringsdeskundigen voor de klas om belangrijke maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken. Via deze persoonlijke verhalen maken zij verschillende onderwerpen op een laagdrempelige en interactieve manier bespreekbaar in de klas. In nauw contact met de docent breken de ervaringsdeskundigen het gesprek open en worden taboes doorbroken.

Eliho verzorgt ervaringslessen op ieder gewenst moment van het jaar. Dat kan incidenteel, maar nog veel liever geven we samen met de school invulling aan het structureel inzetten van deze maatschappelijke ervaringslessen. Hierbij neemt Eliho al het regelwerk uit handen. Het enige dat de school hoeft te doen, is bepalen welke thema’s zij belangrijk vindt. Eliho regelt de rest. 

Spel Verboden praatjes

Inge is pedagogisch hulpverlener met een opleiding seksuologie en richt zich op het bieden van seksuele voorlichting en begeleiding aan kinderen, jongeren en mensen met een beperking.

In haar voorlichtingen mag het onderwerp seksualiteit op een leuke manier besproken worden! Door middel van spellen, opdrachtjes en humor wordt praten over seks leuker, toegankelijker en vooral makkelijker. Daarbij staan thema’s als: normen en waarden, grenzen en wensen aangeven en respect hebben voor de grenzen van een ander centraal. Zo gebruikt ze bijvoorbeeld het fenomeen ‘vragendoosje’. De leerlingen schrijven anoniem een vraag op en stoppen het in het Vragendoosje. Inge gaat deze vragen vervolgens samen met de klas beantwoorden. Ook speelt ze het spel ‘Verboden Praatjes’ om het ijs te breken en de eerste gêne weg te halen. Een soort 30 seconds maar dan met woorden die te maken hebben met seks, puberteit en verliefdheid. “Door het fanatisme dat erbij komt kijken komen er vaak spontaan interessante opmerkingen naar boven die we later weer kunnen bespreken met elkaar.”

Algemene informatie:
Woonplaats: Deventer

Of vul het contactformulier in
Eliho denkt graag mee over een passende ervaringsles binnen Jeelo. Neem vrijblijvend contact op via: 06 83 38 88 75 of info@eliho.nl

    ×

    Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

    × Hoe kan ik je helpen?