Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Pieter

Al vanaf de basisschool werd Pieter gepest. Hij droeg geen merkkleding zoals de andere kinderen en regelmatig werd hij uitgescholden of zelfs fysiek gepest.

Hij ging dan ook enorm onzeker naar de middelbare school. Een nieuwe klas met onbekende kinderen was lastig voor hem. Vooral toen het pesten in het eerste schooljaar direct weer begon. Vanaf dat moment gedroeg hij zich als een macho, en deed hij zich stoerder voor dan hij zich voelde om de pesters op afstand te houden.

Defensie
Als achttienjarige jongen ging Pieter bij defensie werken. Een stoer beroep waar weinig ruimte is voor emotie. Hij maskeerde zijn onzekerheden en (faal)angsten die voortkwamen uit het jarenlang pesten op de basis- en middelbare school. 

Zien en gehoord worden
In 2020 nam hij ontslag bij defensie en besloot voor zichzelf te beginnen. Hij startte een opleiding tot Mental Coach en leerde daardoor zichzelf steeds beter begrijpen. “Dat was het moment dat ik erachter kwam dat het pesten meer met mij heeft gedaan dan ik dacht. Dat gevoel heb ik altijd weggestopt. Ik praatte er gewoon niet over omdat ik leefde vanuit de angst om weer gepest te worden.”

Hij herinnert zich nog goed dat een van zijn docenten hem tot de kern wist te brengen. “Zij prikte dwars door mij heen. Ik had een enorme gemiste behoefte, namelijk: gezien en gehoord worden.” Durven om écht zichzelf te zijn, dat ontwikkelde hij pas in die periode, een periode waarin alles op zijn plek viel.

Kwetsbaarheid een kracht
Nu is Pieter zelfstandig ondernemer en coacht en traint hij anderen met mentale problematiek. Zijn missie? Jongeren meegeven dat kwetsbaarheid een kracht is. “Precies zoals ik zelf heb ervaren”. Dat het oké is om fouten te maken, dat jij oké bent zoals je bent. Met actieve werkvormen ontdekken leerlingen meer over zichzelf, hun dromen en ambities en bouwen zij aan hun zelfvertrouwen.

Woonplaats: Moordrecht

“Dat was het moment dat ik erachter kwam dat het pesten meer met mij heeft gedaan dan ik dacht. Dat gevoel heb ik altijd weggestopt. Ik praatte er gewoon niet over omdat ik leefde vanuit de angst om weer gepest te worden.”

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?