Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Luca

Luca is opgegroeid in een gezin waar haar vader ZZP’er was. Ze weet daardoor hoe het is om al op jonge leeftijd financiële spanning, stress en onzekerheid te voelen. 

Creatief omgaan met geld
Zo gaat ze tijdens haar ervaringsles in op het stukje schaamte dat je als kind kunt ervaren als je door hebt dat jouw ouders minder te besteden hebben dan andere ouders van kinderen in je klas. Ze focust erop dat je je er helemaal niet voor hoeft te schamen (hoewel het een heel normaal gevoel is) en dat je er juist iets positiefs uit kunt halen.

Je leert namelijk creatief om te gaan met geld, denk aan je kleding scoren in tweedehands winkels. Je leert de dingen die je krijgt te waarderen, en je wordt creatief in het zoeken naar gratis uitjes of leuke dingen om te doen.

Bewustzijn creëren 
Tijdens ervaringslessen focust Luca op de leef- en belevingswereld van de leerlingen. Op welke manieren hebben zij al te maken met geld? Wat komt er binnen en waar geef je het meeste geld aan uit? Welke verleidingen en impulsaankopen herkennen de leerlingen zelf?

Geldzaken wegen natuurlijk in vrijwel alles door. In de kleding die de leerlingen dragen, in het huis waarin ze wonen, delen ze een kamer of hebben ze er een voor zichzelf, wat doen ze in de weekenden? Het is goed om de leerlingen ervan bewust te maken dat dit niet bij iedereen hetzelfde is.

Interactieve lesvorm
Luca werkt altijd met een een interactieve en creatieve lesvorm. Zo vindt ze het belangrijk dat de les niet enkel bestaat uit het zenden van informatie of ervaringen, maar dat de leerlingen met elkaar, in groepjes of als klas, in gesprek komen. 

Mochten er vanuit de school specifieke wensen/voorkeuren zijn, dan neemt ze dat graag mee!

Woonplaats: Amsterdam

“Ik zou niet willen zeggen dat mijn gezin in armoede heeft geleefd, maar ik weet absoluut wel hoe het is om financiële spanning/stres en onzekerheid te voelen.”

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?