Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Jordy

In november 2020 is Jordy gearresteerd in een onderzoek naar grootschalige internationale handel in drugs (cocaïne), waarbij het ging om 5.700 kg en het witwassen van 6,5 miljoen euro. Nu zet hij zich in om met zijn ervaringen de maatschappij weerbaar maken en mensen te behoeden voor dezelfde fouten.

Met een achtergrond in het onderwijs weet Jordy als geen ander hoe het is om voor een groep te staan. Helaas is hij in november 2020 samen met zijn beste vriend gearresteerd in een onderzoek naar grootschalige internationale handel in drugs (cocaïne).

Hij stelde zichzelf de vraag: ‘hoe heeft dit kunnen gebeuren?’ Iemand die nog nooit in aanraking was geweest met de politie zat ineens in een van de grootste drugszaken van de laatste jaren. Al snel kwam hij tot de conclusie dat een verkeerde omgeving en altijd goed willen zijn voor een ander, hem op dit pad heeft gebracht.
 
Voorlichting
Na opheffing van het contactverbod hebben Jordy en zijn vriend de handen ineen geslagen om met hun ervaringen de maatschappij weerbaar te maken en mensen te behoeden voor dezelfde fouten. Jordy verzorgt alle lessen in het onderwijs en zijn beste vriend verzorgt de lessen bij bedrijven op cruciale plekken in onze maatschappij.
 
Ze hopen jongeren te laten zien dat misdaad een doodlopend pad is en dat het iedereen kan gebeuren. Want ook zij zijn niet de jongens-van-de-straat die soms onbewust het stoere leven nog romantiseren, maar types die meer op docenten lijken – Jordy ís er een. Uit eerste hand vertellen ze hoe een misstap ook je leven kan verwoesten dat vanuit een prima uitgangspositie was begonnen.
 
Jordy komt graag langs om zijn indrukwekkende verhaal te vertellen. “Als we één jongen kunnen weerhouden van deze hel, is het geslaagd. Straf is één ding, maar de ellende daarna is nog veel erger. We willen jongeren tijdig op alle valkuilen wijzen.”
 
Woonplaats: Amsterdam

“Sommige jongeren gaan in de criminaliteit om hun arme ouders wat te kunnen geven, maar dat speelde bij ons totaal niet. Tóch ging het mis, vertellen we de klassen.”

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?