Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Vivian

Vivian ontwikkelde een eetstoornis vanaf een jaar of 10. Ze werd op dat moment al enige tijd gepest en toen begon ook het seksueel misbruik. 

Ze gebruikte het (niet) eten om maar niet te hoeven voelen. Om niet overspoeld te worden door herbelevingen en paniekaanvallen. Ze hield haar mond omdat  ze bang was voor de consequenties.

In 2016 ging het zo bergafwaarts met Vivian dat haar opleiding al stop was gezet en ze op het punt stond om haar woning uitgezet te worden. Dat was voor haar het moment om zich aan te melden bij een afkickkliniek. 

Herstel
Een maand later stapte ze in het vliegtuig en vloog ze naar de andere kant van de wereld, waar ze voor het eerst in haar leven het gevoel kreeg dat ze niet gek was. Ze volgde verschillende soorten therapie, leerde hulp te vragen en met haar emoties om te gaan. Maar het belangrijkste dat ze leerde: praten.

Nu, zes jaar nadat ze voor het eerst echt hulp accepteerde, is ze trots op zichzelf. Ze is vrij van alle destructieve coping, en ze kan gaan en staan waar ze maar wil. 

Inmiddels werkt Vivian als ervaringsdeskundige in de psychiatrie om ook anderen het gevoel te geven dat het écht mogelijk is om te herstellen. Dat er wel dat lichtje brandt aan de einde van de tunnel, ook al zie en voel je die nu misschien (even) niet.

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?