Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Robin en Carlotte

Robin (links), professioneel fotograaf en ervaringsdeskundige rondom online seksueel misbruik en Carlotte (rechts) campagne maker tegen online seksueel misbruik staan samen voor de klas om jongeren te leren over de verschillende vormen van online seksueel misbruik.

Robin werd slachtoffer van online exposure en slutshaming. Robin: “Ik zat nog maar net op het MBO toen er een foto opdook waarvan mensen zeiden dat ik het was. Er ging echt een soort bom af op mijn telefoon. Ik kreeg heel veel berichten. Van mensen die ik kende van mijn vorige school, maar ook anonieme berichten, waarin jongens zeiden dat ze wel seks met me wilden voor één euro. Mensen schreven de lelijkste dingen over me, één meisje zei zelfs dat ik dood moest. Bovendien werden mijn naam en nummer via social media verspreid.”

Impact
Samen met met Carlotte praat ze over de impact van zo’n gebeurtenis en proberen zij op deze manier victim blaming te voorkomen en jongeren te motiveren naast het slachtoffer te gaan staan in plaats van naast de daders.

En voor de daders? “Ook degenen die de foto’s verder verspreiden en aan shaming doen, krijgen hopelijk meer begrip voor de gevolgen voor de slachtoffers. En dan denk ik dat persoonlijke verhalen beter werken dan een theoretische uitleg. Door in te voelen wat er gebeurt met iemand, krijg je meer begrip.”

Woonplaats: Zaltbommel

Ik denk dat persoonlijke verhalen beter werken dan een theoretische uitleg. Door in te voelen wat er gebeurt met iemand, krijg je meer begrip.”

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?