Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Piet

Piet was vanaf zijn 13e tot en met zijn 32e verslaafd. In de tweede klas van de middelbare school– hij was 13 jaar oud – ontdekte Piet het blowen. Daarna gebeurde er heel veel.

Contact met de politie, veel drugs, dronken opgepakt worden, autoradiootjes stelen. Piet raakte de grip op zijn jonge leven steeds meer kwijt. Op zijn 32e trok hij aan de bel en volgde een afkickprogramma. Vanaf dat moment heeft hij nooit meer harddrugs aangeraakt.

Piet werkt inmiddels vier dagen in de week als ambulant begeleider in de psychiatrie. Veelal met verslaafden. Daarnaast deelt hij zijn verhaal in gevangenissen en op scholen.

Ervaringsles
In zijn ervaringsles vertelt Piet zijn indrukwekkende verhaal. Vervolgens gaat hij met de leerlingen aan de slag. Door middel van stellingen, opdrachten en gespreksvormen, ontdekt hij samen met de klas welke invloed groepsdruk en verleidingen hebben op de leerlingen. Hoe gaan ze daar nu mee om? En hoe kun je jezelf hiertegen beschermen?

Achtergrondinformatie
Piet is ervaringsdeskundig zorgprofessional. Zijn ervaringsdeskundigheid ligt op het gebied van verslaving en detentie. Met zijn eigen bedrijf biedt hij verschillende vormen van hulp aan. Hij begeleidt mensen met 1 op 1 counseling sessies over verslaving, en hij verzorgt daarnaast presentaties en voorlichtingen over verslaving, detentie, stigma en herstel. De presentaties/voorlichting zijn onderbouwd met wetenschappelijke kennis en eigen ervaringen.  

Woonplaats: Amsterdam

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?