Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Piet

heeft het netjes voor elkaar. Een appartement in Amsterdam, een leuke baan in de zorg en een eigen counselingpraktijk. Een doorsnee bestaan, zo lijkt het. Maar in gesprek met Piet blijkt al snel dat zijn levensverhaal allesbehalve gewoon is. Al vanaf jonge leeftijd belandde hij in de criminaliteit en detentie om aan zijn drugsverslaving te kunnen voldoen.

Vanwege diefstal, fraude, valsheid in geschrifte, het overtreden van de Opiumwet en schending van de openbare orde, belandde Piet uiteindelijk bijna tien jaar van zijn leven in de gevangenis.

“Ik werd steeds onvoorzichtiger. Ik kon zó de Bijenkorf uitlopen met mijn handen vol met parfumflesjes, ik liep linea recta naar de Wallen, verkocht ze goedkoop aan prostituees en liep via de achterdeur naar de eerste de beste dealer.”

Met zijn ervaringsles hoopt hij jongeren te behoeden voor het criminele circuit. Door middel van voorbeelden uit zijn dagelijks leven laat hij de jongeren zien hoeveel ellende deze verkeerde keuzes kunnen veroorzaken. Maar óók wat het hem allemaal heeft opgeleverd door er helemaal mee te stoppen.

Piet is ervaringsdeskundig zorgprofessional. Zijn ervaringsdeskundigheid ligt op het gebied van verslaving en detentie. Met zijn eigen bedrijf biedt hij verschillende vormen van hulp aan. Hij begeleidt mensen met 1 op 1 counseling sessies over verslaving, en hij verzorgt daarnaast presentaties en voorlichtingen over verslaving, detentie, stigma en herstel. De presentaties/voorlichting zijn onderbouwd met wetenschappelijke kennis en eigen ervaringen.   

Woonplaats: Amsterdam

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?