Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Paul

Al op jonge leeftijd had Paul het gevoel er niet helemaal bij te horen. Hij vond moeilijk aansluiting en verdoofde zijn gevoel al snel met roken, alcohol en drugs.

De middelen werden een oplossing voor zijn problemen. Hij was veel op straat te vinden en kwam in aanraking met de criminaliteit, waardoor hij uiteindelijk steeds verder weg zakte. Dat was het moment dat hij wist dat hij dringend hulp nodig had.

Paul zocht hulp bij allerlei behandelingen en therapieën. Soms hielp dat een beetje, maar hij kwam uiteindelijk toch weer in die vicieuze cirkel terecht.

“Elke keer lag de nadruk op wat er mis met me was. Verslaafd, autisme, agressief. Alles kwam voorbij. Dat werkte averechts op mij. Ik verzette me er tegen.”

De reden achter het gebruik
Tot hij uiteindelijk bij een kliniek terecht kwam die aandacht had voor de reden achter het gebruik. Met de nadruk op het kijken naar oplossingen en niet naar wat er mis met je is. Hij leerde de juiste weg in het leven te volgen in plaats van de weg met de minste weerstand.

Ervaringsles
Inmiddels geeft Paul al een aantal jaar voorlichting op scholen over zijn verhaal, en is hij werkzaam in de jeugdzorg om andere jongeren te helpen.

In zijn ervaringsles deelt Paul zijn verhaal, en gaat hij het gesprek aan met de klas. Wat herkennen zij? Hoe kijken zij zelf naar drugsgebruik en verslaving? En welke vragen hebben ze voor Paul?

Woonplaats: Alkmaar

“Elke keer lag de nadruk op wat er mis met me was. Verslaafd, ADHD, depressief. Alles kwam voorbij. Dat werkte averechts op mij. Ik verzette me er tegen.”

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?