Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Noa

Noa is 22 jaar en erg actief en ambitieus als het gaat om het verbeteren van de jeugdzorg. Of eigenlijk breder nog: het terugbrengen van de menselijke maat in onze samenleving.

Ze gelooft erin dat veel van onze sociale vraagstukken niet enkel op te lossen zijn door zorg, maar door een stevige en sociale maatschappij te bouwen, waarin er oog is voor elkaar. Mede vanwege haar eigen achtergrond is ze zeer begaan bij deze thema’s. Meerdere jaren van haar leven heeft Noa in de gesloten jeugdzorg gezeten om te vechten tegen haar alcoholverslaving. Op veertien verschillende plekken door heel Nederland en zelfs in Schotland. Ze heeft veel gezien en meegemaakt. Niet alleen ellende, ook helden die het leven een beetje beter voor haar maakten.

Carrière
Inmiddels is ze zo’n drie jaar werkzaam in de zorg. Ze heeft gewerkt bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (onderdeel van het Ministerie van Volksgezondheid), landelijk bij iHUB (grote aanbieder die zich richt op residentiële open en gesloten jeugdzorg, ambulante zorg, speciaal onderwijs en pleegzorg), bij Jeugdhulp Friesland, als bestuurder bij Transformers in de Jeugdzorg en ze heeft nog wat eigen initiatieven opgericht. Noa heeft niet stil gezeten. En dat is maar goed ook, want het is nodig… 

Een van de initiatieven die ze vrijwillig heeft opgericht is Steunpunt Avalon. Dat is een plek waar jongeren met psychosociale problemen van tussen de 15 en 25 jaar terecht kunnen voor ondersteuning, verbinding en plezier. De locaties zijn in Den Haag en Roermond.

Onderwijs
Sociaal-emotionele ontwikkeling is, als je het Noa vraagt, minstens net zo belangrijk als het geven van cognitieve vakken op scholen. Omgaan met emoties, kwetsbaar durven zijn, dromen over een toekomst, etc, het zijn allemaal dingen die horen bij het leven, maar die vaak onvoldoende aangeleerd zijn. Vooral in gezinnen waar daar geen aandacht en ruimte voor is. Om deze reden zou sociaal-emotionele ontwikkeling volgens Noa een basisvak moeten zijn. 

Ze gelooft dat het onderwijs een belangrijke rol heeft in het zien en begeleiden van kwetsbare jongeren. Het is voor docenten een uitdaging om hier zo goed mogelijk vorm aan te geven. De impact van een docent kan heel groot zijn op een leerling. 

Tijdens haar interactieve ervaringslessen gaat Noa het gesprek aan met docenten of leerlingen. Kernthema’s zijn: mentale gezondheid, verslaving, relationele veiligheid, bejegening, communitybuilding.

Woonplaats: Den Haag 

“Ik geloof dat het onderwijs een belangrijke rol heeft in het zien en begeleiden van kwetsbare jongeren. De impact van een docent kan heel groot zijn op een leerling.”

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?