Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Mike

Mike heeft een bewogen jeugd achter de rug, met veel tegenslagen en op jonge leeftijd al een eerste diagnose. 

Deze diagnose zorgde ervoor dat hij zich anders ging voelen dat de rest en anders zijn voelde kwetsbaar. Dat wilde hij niet zijn. Op jonge leeftijd had hij hier een effectieve oplossing voor gevonden: ‘agressie’. Dit werkte goed, als hij boos werd, kreeg hij rust. Hij werd vaak uit de klas gehaald om af te koelen. In die rustmomenten voelde hij zich altijd benadeeld en onrechtvaardig behandeld. Hij liet het er nooit bij en ging in protest, vooral met actie. Deze actie resulteerde erin dat het probleem alleen maar groter werd, totdat hij uiteindelijk bij een schoolpsycholoog in een kamertje belande.

Hoop
Op zijn twaalfde vond Mike een nieuwe oplossing: hij ging blowen. Niet veel later kwamen daar ook andere middelen bij. Hij raakte al snel vervreemd van zichzelf, had geen hoop meer en verloor het vertrouwen in de zorg.

Tot hij in de zomer van 2007 aanklopte bij een kliniek waar ervaringsdeskundige therapeuten en psychologen werkten. Hij vond er (h)erkenning en voor het eerst voelde hij zich begrepen.

Eigen kliniek
Vanaf dat moment is hij zijn leven gaan veranderen. Een jaar na zijn behandeling is hij in de zorg gaan werken. Als ervaringsdeskundige wist hij wat wél en juist niet werkte. Daar wilde hij wat aan doen voor jongeren die ook worstelen met psychische problemen, gedragsproblemen en/of verslavingsproblematiek. Vanuit die visie en missie startte hij zijn eigen kliniek waar hij al ruim 7 jaar andere jongeren mag ondersteunen en begeleiden.

Woonplaats: Alkmaar

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?