Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Marloes

heeft zelf geen vervelend pestverleden, maar keek als scholier wel toe hoe anderen gepest werden. Die rol kennen we waarschijnlijk allemaal wel: leerlingen die aan de zijkant meelachen omdat ze gewoonweg niet weten hoe ze het pestgedrag moeten doorbreken.

Als startende leerkracht had Marloes de droom om, “later als ik groot ben”, een eigen praktijk te hebben van waaruit ze meer voor kwetsbare kinderen en jongeren kon betekenen dan in haar rol als leerkracht. Ze is zich daarom gaan specialiseren in de begeleiding rondom o.a. pesten en faalangst en zet zich nu in om kinderen en jongeren te ondersteunen binnen deze onderwerpen met als doel ze te laten stralen.

De ervaringslessen van Marloes staan in het teken van het vergroten van sociale weerbaarheid en het zelfvertrouwen. Ook bespreekt ze met de leerlingen wat zij het beste kunnen doen bij pestgedrag in de groep. Door middel van mindmaps en interactieve spellen komen vragen aan bod als: ‘Wat is het verschil tussen plagen en pesten?’ en ‘Hoe denken jullie dat het voelt om gepest te worden?’. Maar ook het ontdekken en bewaken van je eigen grenzen en het benoemen van je emoties zijn belangrijke onderdelen in haar Ervaringsles.

Indien gewenst kan een ervaringsles ook op maat gemaakt worden. Zo verzorgt Marloes ook lessen gericht op de verschillende rollen in een groep waarin ze met de kinderen gaat kijken naar de rollen, welke rol zij denken te hebben en wat ze nodig hebben om te kunnen veranderen van rol.

Aan het einde van de les krijgen de leerlingen een verwerkingsopdracht mee zodat ze er ook ná de les van Marloes nog met elkaar op terug kunnen komen.

Naast het thema Pesten geeft Marloes ook Ervaringslessen over het thema Faalangst.

Algemene informatie:
Woonplaats: Waalwijk

 

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?