Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Marloes

weet dat 1 op de 10 kinderen faalangst heeft. Binnen het middelbare onderwijs heeft zelfs 1 op de 5 leerlingen in het examenjaar faalangst. Bang om te falen, angst dat je iets niet kan, dat het niet lukt of bang om fouten te maken.

In de ervaringsles van Marloes bespreekt ze samen met de leerlingen wat faalangst nou eigenlijk is. Want iedereen is wel eens bang. Het is een gevoel dat ons waarschuwt om op te passen of voorzichtig te zijn. Het overwinnen van angsten hoort ook bij het opgroeien. (Faal)angst wordt echter een probleem als het plezier in normale en dagelijkse situaties ontneemt. Zo angstig zijn dat je maar helemaal niet meer begint aan het leren voor die toets, of dat je juist tot diep in de nacht doorgaat en niet genoeg slaapuren pakt. Wat kun je dan het beste doen? Marloes geeft leerlingen tools om anders om te gaan met de omstandigheden die faalangst oproepen. Zo besteedt ze aandacht aan ademhalingsoefeningen en helpende gedachten als: ‘Ik ga het gewoon proberen’ of ‘Ach het is wat het is’.

Marloes helpt leerlingen de baas te zijn over hun faalangst zodat ze meer in zichzelf gaan geloven en trots zijn op dat wat ze allemaal wél kunnen.

Naast het thema Faalangst geeft Marloes ook ervaringslessen over het thema Pesten.

Algemene informatie:
Woonplaats: Waalwijk

 

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?