Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Lisa

Op het oog leek Lisa een vrolijk kind, maar niemand zag hoe ellendig ze zich thuis voelde. Ze zag hoe haar ouders regelmatig naar drugs grepen en vond haar save space op school of buiten op straat. 

Niet veel later begon Lisa zelf met het ontdekken van de drugs die ze thuis voorbij zag komen. Ze verzamelde vrienden om zich heen met dezelfde interesses en voor ze het wist werd het een middel om haar gevoel te verdoven. Troost of steun kende ze niet, dat vond ze in drugs. Alle fases van haar leven gingen hand in hand met gebruik, heel langzaam, verspreid over een periode van twintig jaar werd het steeds uitzichtlozer. 

Tot ze zes jaar geleden emotioneel en lichamelijk op een dieptepunt terechtkwam. Ze ging naar een kliniek in Zuid-Afrika, waar haar herstel-reis begon. 

Lisa is werkzaam als ervaringsdeskundige in een safehouse en zet haar ervaring, kennis en kunde in om anderen te helpen. In haar ervaringsles gaat ze samen met de klas terug naar het begin. Hoe middelengebruik heel onschuldig lijkt, maar verslaving er al snel in sluipt. Ze laat zien welke invloed verslaving heeft op een (jong)volwassen leven en welke gevolgen dit heeft voor je toekomst. Maar bovenal wil ze laten zien dat het oké is als je je soms somber, verdrietig of angstig voelt. Dat we dat allemaal wel eens hebben, en dat het oplucht om dit te delen met anderen. Want verdoven van die gevoelens is nooit de oplossing.

Woonplaats: Den Bosch

Troost of steun kende ik niet, dat vond ik in drugs.

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?