Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Judith

Judith is werkzaam als zorgprofessional binnen gezinnen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Daarnaast is ze actief als ervaringsdeskundige op verschillende plekken met als doel het beleid beter aan te laten sluiten bij de behoeften van de mensen om wie het gaat.
 
Judith groeide op binnen een gezin met psychische en verslavingsproblematiek. Op school vertoonde ze opstandig gedrag en kon hierdoor niet meekomen in het regulier onderwijs. Na verschillende interventies buiten het regulier onderwijs is ze op 16 jarige leeftijd vroegtijdig met school gestopt.
 
Er volgt een periode waarin ze zoekende was naar wie ze was. In deze periode experimenteerde ze met drugs en ‘verkeerde’ jongens. Thuis ging het niet goed meer, waardoor ze niet meer thuis wilde wonen. In deze periode raakte zij onverwachts zwanger op 17-jarige leeftijd. Ze staat alleen voor de opvoeding van haar kind en was genoodzaakt om samen met haar kind in een andere stad bij het Leger des Heils te gaan wonen.

Schulden
Gedurende die hele periode moest ze rondkomen van de bijstandsnorm. Maar door wetten en regels heeft ze hierin veel tegenslagen gekend. Voorbeeld hiervan is dat zij door het wonen op de opvang door de Belastingdienst niet gezien werd als alleenstaand, waardoor er enorme schulden waren opgebouwd die terugbetaald moesten woorden. Ook bij de gemeente heeft er maanden ‘fraudeur’ boven haar hoofd gehangen met schulden als gevolg. Haar verleden werkt door en heeft (helaas) ook weer invloed op haar eigen kinderen (generationeel trauma).
 
Na hier hard voor te hebben gewerkt krabbelde ze weer op en besloot een opleiding te gaan doen om zelf hulp te kunnen bieden aan degene die dit zo nodig heeft. Dit doet zij zowel als zorgprofessional, preventiemedewerker en ervaringsdeskundige.
 
Aan jongeren hoopt ze mee te geven dat sommigen mensen niet bewust kiezen voor een bepaalde route in hun leven, dat er altijd toekomstperspectief is en dat oog voor elkaar (ook van leerling tot leerling) in de samenleving echt het verschil kan maken!

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?