Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Frederick

Van kleins af aan voelde Frederick zich jongen, terwijl hij geboren was als meisje. Hij heeft lang geworsteld met deze gevoelens, totdat hij hoorde over de term ‘transgender’.

Toen hij de tv-serie ‘Hij is een Zij’ zag, waarin transgender personen gevolgd worden, vond hij voor het eerst in zijn leven herkenning. “Ik zag dat ik niet de enige was.” Een aantal jaar later ging hij in transitie. Een levensveranderende stap, in de positieve zin. In 2022 deelde hij zelf zijn ervaring in de tv-serie waar hij jaren eerder zoveel aan had. “Ik hoop dat ik met mijn verhaal anderen kan helpen zoals ik zelf geholpen ben.”


Met diezelfde intentie geeft hij ervaringslessen. Frederick wil graag bijdragen aan meer bewustwording en acceptatie rondom thema’s als gender en seksualiteit. “Wat  je niet kent, vind je al snel vreemd. Dat is logisch. Daarom vind ik het belangrijk om samen het gesprek aan te gaan.”

Frederick neemt je mee in zijn verhaal en geeft uitleg over alles wat hij tijdens zijn transitie tegen is gekomen. Hij geeft handvaten mee en zet aan het denken. “Want transgender personen zijn helemaal niet zo ‘anders’ als veel mensen vermoeden.”

Woonplaats: omgeving Eindhoven

Fotograaf: Ilvy Maijen

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?