Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Frank

Een burn-out, alcoholverslaving, scheiding en schulden leidden in 2011 tot een leven op straat. Maandenlang sliep Frank op straat, in bushokjes, op vliegvelden en treinstations.

“Ik zwierf overal en nergens. Zat zelfs bij vrienden in Engeland. Elke dag moest ik opnieuw overleven, nooit had ik rust.”

Na een tijd op straat geleefd te hebben, mocht hij bij zijn ex logeren. “Mijn ex-vrouw zei dat ik daar mocht wonen als ik niet meer zou drinken. Toen ben ik van de ene op de andere dag gestopt.”

Een eigen huis
Via Housing First, een methodiek die zo snel mogelijk onvoorwaardelijke, permanente huisvesting biedt aan daklozen, kreeg hij een huis aangeboden. Hij ging weer op zichzelf wonen, kreeg meer rust en begon weer met werken.

Magisch. Zo omschrijft Frank de dag waarop hij weer een eigen huissleutel in zijn hand kreeg. “Eindelijk kon ik weer zeggen dat ik naar huis ging. Dat gevoel was echt onbeschrijflijk.” Nu, bijna tien jaar later, woont Frank in een koophuis in Enschede, samen met zijn vrouw, en werkt hij als ervaringsdeskundige bij de Kortdurende Opvang van het Leger des Heils. 

In zijn ervaringsles vertelt Frank zijn bijzondere verhaal. Hoe is het om altijd met één oog open te slapen? Kan het iedereen overkomen of had hij met terugwerkende kracht andere keuzes gemaakt? En wat kunnen wij leren van zijn verhaal?

Woonplaats: Enschede

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?