Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Roeland

Roeland was als kind erg onzeker. Bang om het verkeerd te doen, en voelde zich vaak niet goed genoeg. Langzaam verdween hij steeds meer achter zijn computer. Het gamen deed hij niet langer alleen voor zijn plezier, maar werd een vlucht uit het echte leven.

Op school werd hij gepest, waardoor hij steeds meer naar de achtergrond verdween. “Als ik niet opval, laten ze me misschien met rust”, dacht hij dan. Dat werkte, maar hij werd daardoor ook steeds eenzamer. Hij durfde zich niet meer uit te spreken en trok zich steeds verder terug. Achter zijn pc voelde hij zich veilig. In de online wereld kon hij zichzelf zijn, voelde hij zich geliefd en vertrouwd. In die periode waren er dagen dat hij zo’n 12 tot 16 uur per dag bezig was met gamen.

Keerpunt
Lange tijd ging dit goed. Niemand had echt door hoe het met hem ging. Totdat hij in een zware depressie belandde en het leven niet meer zag zitten. Hij wist: er moet nu iets gebeuren, anders is het te laat. Heel bewust koos hij ervoor stappen in de goede richting te gaan zetten. Hij merkte hoe gezonde keuzes zijn mentaal welzijn positief beïnvloedden. 

Dat er lessen over mentale gezondheid tijdens zijn opleiding aangeboden werden, had verreweg de meeste impact op hem. Hij realiseerde zich tijdens deze lessen dat hij niet de enige was en stopte met denken dat hij ‘gek’ was.

Breed inzetbaar
In de afgelopen jaren heeft Roeland zich ontwikkeld tot sportleraar en daarna coach en trainer in weerbaarheid en mentale gezondheid. Tegenwoordig staat hij vertrouwd voor de groep en maakt hij de moeilijkste onderwerpen op een lichte en inspirerende manier bespreekbaar. 

Roeland werk met leerlingen, studenten maar ook groepen onderwijsprofessionals of docenten. Daarnaast heeft hij ervaring met risicojongeren.

Thema’s waar Roeland over spreekt: negatieve gedachten, depressie, suïcide, angst, middelengebruik, gameverslaving, eenzaamheid en pesten.

Indrukwekkende en interactieve presentatie. Open, eerlijk en kwetsbaar zonder te zwaar te worden. Een boodschap van hoop en mogelijkheden. Meer dan een uur lang hingen de studenten geboeid aan de lippen van Roeland. Een aanrader voor elke onderwijsinstelling die mentaal welzijn bespreekbaar wil maken met studenten!

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?