Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Docententraining Sexting/Online Shaming

Mediawijsheid, (ongewenste) sexting, sextortion, & online shaming je hoort er bijna dagelijks over. Wat betekent het en misschien nog wel belangrijker: wat kun je als docent doen als het een leerling is overkomen?

In de opvoeding informeren we jongeren over gedrags-en omgangsnormen, maar betrekken we de online leefwereld van jongeren hier (genoeg) bij? Ook informeren we jongeren over veilig vrijen, maar hoe gaan we dit gesprek aan als we het hebben over online seks? Online seks is een relatief nieuw fenomeen, waar wellicht nog wat minder over bekend is. Van online seks kan ook misbruik worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het zonder toestemming doorsturen van seksueel getinte berichten en foto’s (ongewenste sexting), het chanteren met naaktfoto’s (sextortion), misbruik van webcambeelden van online seks en online benaderd worden door vreemden voor seks (grooming).

In de mediaopvoeding op school is het vaak nog lastig om de juiste informatie over dit onderwerp te verschaffen, terwijl kinderen hier wel aan blootgesteld worden.

Onderwerpen die voorbij komen tijdens de docententraining:

– Wat deel jij zelf online, en met wie?
– Sexting, ongewenste sexting & sextortion: wat is het verschil? En welke preventie boodschap werkt?
– Eigen ervaring sextortion en online shaming
– Handelingsperspectief

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?