Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Docententraining Sexting/Online Shaming

Mediawijsheid, (ongewenste) sexting, sextortion, & online shaming je hoort er bijna dagelijks over. Wat betekent het en misschien nog wel belangrijker: wat kun je als docent doen als het een leerling is overkomen?

In de opvoeding informeren we jongeren over gedrags-en omgangsnormen, maar betrekken we de online leefwereld van jongeren hier (genoeg) bij? Ook informeren we jongeren over veilig vrijen, maar hoe gaan we dit gesprek aan als we het hebben over online seks? Online seks is een relatief nieuw fenomeen, waar wellicht nog wat minder over bekend is. Van online seks kan ook misbruik worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het zonder toestemming doorsturen van seksueel getinte berichten en foto’s (ongewenste sexting), het chanteren met naaktfoto’s (sextortion), misbruik van webcambeelden van online seks en online benaderd worden door vreemden voor seks (grooming).

In de mediaopvoeding op school is het vaak nog lastig om de juiste informatie over dit onderwerp te verschaffen, terwijl kinderen hier wel aan blootgesteld worden.

Nikki
Nikki is ervaringsdeskundige en expert op het gebied van sexting, sextortion & online shaming. Een ervaring waar ze veel van geleerd heeft en om heeft weten te draaien naar iets positiefs. Ze schreef het boek ‘‘Niet van iedereen #de hel die online shaming heet’’ over haar verhaal, en heeft het haar missie gemaakt om het taboe op deze onderwerpen te doorbreken.

Nikki werkt als beleidsmedewerker op het Ministerie van Justitie en Veiligheid en spreekt regelmatig over haar verhaal op scholen, congressen en binnen professionele instanties. Daarnaast is ze veelvuldig in de media te zien om haar kennis en expertise te delen.

Onderwerpen die voorbij komen tijdens de docententraining van Nikki:

– Wat deel jij zelf online, en met wie?
– Sexting, ongewenste sexting & sextortion: wat is het verschil? En welke preventie boodschap werkt?
– Eigen ervaring sextortion en online shaming
– Handelingsperspectief

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?