Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Eliho zet ervaringsdeskundigen voor de klas om belangrijke maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken. Via deze persoonlijke verhalen maken zij verschillende onderwerpen op een laagdrempelige en interactieve manier bespreekbaar in de klas. In nauw contact met de docent breken de ervaringsdeskundigen het gesprek open en worden taboes doorbroken.

Eliho verzorgt ervaringslessen op ieder gewenst moment van het jaar. Dat kan incidenteel, maar nog veel liever geven we samen met de school invulling aan het structureel inzetten van deze maatschappelijke ervaringslessen. Hierbij neemt Eliho al het regelwerk uit handen. Het enige dat de school hoeft te doen, is bepalen welke thema’s zij belangrijk vindt. Eliho regelt de rest. 

De binnen-en buitenjas van Ahmet

Beschikbaar vanaf januari 2022

Ahmet was zeventien jaar lang verslaafd aan harddrugs en raakte alles kwijt. Op zijn 34e maakte hij een nieuwe start en nu zet hij zich in om het taboe op verslaving binnen de Turkse gemeenschap aan te pakken, met een eigen boek: ‘Taboe”. Daarnaast zet Ahmet zich in om de vooroordelen over een drugsverslaving weg te nemen. Daarvoor bedacht hij het fenomeen ‘De Stigmajas’. Deze jas beplakt hij met labels en stigmastickers. Labels als: Junk, onbetrouwbaar, crimineel etc. “Maar aan de binnenkant van de jas is ook een andere kant te zien. Dat ik vader ben, broer, buurman en student.”

Een docent over Ahmet: Toen Ahmet aankwam met de ‘Stigmajas’ kon je zien dat de leerlingen geactiveerd werden.  Leerlingen wilden meteen naar voren lopen om labels te plakken op de jas. Het verhaal erachter “dat het voelt als een last” die je meedraagt was meteen helder bij de leerlingen, dit ook omdat er een koppeling werd gemaakt met pesten op school.

Naast het geven van presentaties met de stigmajas en zijn boek Taboe over herstel, stigma’s, taboes, cultuur, naasten, verslaving en psychische problemen is hij inzetbaar als (project)medewerker herstelondersteuning voor ggz instellingen, in de verslavingszorg, gemeenten of in een wijkteam. Als zelfstandige of als onderdeel van een team.

Algemene informatie:
Woonplaats: Almere

Of vul het contactformulier in
Eliho denkt graag mee over een passende ervaringsles binnen Jeelo. Neem vrijblijvend contact op via: 06 83 38 88 75 of info@eliho.nl

    ×

    Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

    × Hoe kan ik je helpen?