Anne
werd op dertienjarige leeftijd slachtoffer van seksuele intimidatie in de sport toen ze zag dat ze door haar toenmalig volleybaltrainer onder de deur gefilmd werd tijdens het passen van beachvolleybalkleding. “Het zijn vaak onderwerpen die je op televisie ziet. Dat lijkt altijd ver weg, maar nu overkwam het ineens mijzelf.”
Anne sprak haar trainer gelijk aan op zijn gedrag en stapte diezelfde avond nog met haar ouders naar de politie. In die tijd daarna werd ze niet geloofd door haar omgeving en ze kreeg zelfs nog de schuld van hetgeen wat haar overkwam.
“Ik kreeg reacties als: ‘Maar Anne, je gaat toch zelf passen?’ en ‘Wie zegt dat je gelijk hebt, Anne?’”
Die periode had voor Anne een enorme impact: ze viel tien kilo af, sliep van angst een jaar bij haar ouders op de kamer en durfde ze niet alleen thuis te zijn.
Inmiddels weet ze hoe belangrijk het is om altijd voor je eigen grenzen op de komen en de grenzen van anderen te respecteren. Seksuele intimidatie vindt namelijk niet alleen plaats binnen een sportomgeving, maar kan overal gebeuren. “Iedereen moeten weten dat het nooit hun schuld is als ze een dergelijke ervaring meemaken en dat het een opluchting kan zijn om jouw verhaal te delen met een ander.”
Met haar eigen bedrijf deelt Anne nu haar verhaal om jongeren en volwassenen handvatten aan te reiken hoe ze met deze situaties om moeten gaan. “Wat mij is overkomen, mag nooit meer iemand gebeuren.”
Woonplaats: Zeeland (Noord-Brabant)
