Telefoonnummer

+31683388875

Email

info@eliho.nl

Anna

Anna is werkzaam als coach en trainer voor mensen met volle hoofden, zoals ADHD, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Daarnaast is ze zelf ook ervaringsdeskundige.

Ze weet sinds haar 19e dat ze ADHD heeft. Voor Anna was de schoolperiode een feest en nachtmerrie tegelijk. Haar impulsiviteit, empathie en humor zorgde voor veel plezier en avontuur. Tegelijk zat haar hoofd zo vol met van alles en nog wat. Zó vol, dat leren eigenlijk niet lukte. De zin: “er zit meer in jou dan je laat zien” werd vanaf jonge leeftijd vaak tegen haar gezegd. Maar ‘hoe’ ze dat dan moest laten zien, wist ze ook niet. Onder andere daardoor had ze soms het gevoel dat ze er niet echt bij hoorde. Onbewust ging ze zich steeds meer aanpassen aan haar omgeving, waardoor ze kwijtraakte wie ze nou eigenlijk zelf was. 

ADHD Nederland
Anna is werkzaam als coach bij ADHD Nederland en begeleidt mensen met volle hoofden. “Zo vol dat er geen ruimte is om op een goede manier te functioneren in de wereld.” Samen met haar client onderzoekt Anna hoe je meer grip krijgt op dat overactieve brein en zo makkelijker in het leven komt te staan. Niet door te focussen op ‘het probleem’, maar juist door te kijken naar talenten, kwaliteiten en mogelijkheden.

Neurodiversiteit
Anna heeft gemerkt dat een heleboel kenmerken van ADHD ook herkenbaar zijn voor mensen met hoogbegaafdheid en met hoogsensitiviteit. Het ‘anders werkende’ brein dat niet op de juiste manier geprikkeld wordt, zorgt voor bijvoorbeeld concentratieproblemen, chaos, impulsiviteit, warrigheid, maar kan ook zorgen voor neerslachtigheid. Dit ziet ze zelf ook terug bij haar zoon, die geen ADHD heeft, wel hoogbegaafd is maar ‘ADHD gedrag’ vertoont op school. Anna kan hierover interactieve ervaringslessen verzorgen aan studenten, maar ook aan docenten, ondersteuners en ouders/verzorgers. 

Woonplaats: Utrecht

Aanbevolen artikelen

×

Hallo, leuk dat je er bent! Waar kan ik je mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?